Gå direkte til innhold

Finn forskerstillinger i Norge

Vitenskapelige stillinger i Norge annonseres gjennom flere kanaler. Utenlanske søkere må i hovedsak ha tilknytning til en norsk forskningsinstitusjon for å kunne drive forskning i Norge.

EURAXESS Jobs

 

 

 

 

En rekke stipendiat- og forskningsstillinger publiseres på den europeiske EURAXESS-portalen. Som forsker kan du søke direkte på utlyste stillinger eller legge inn CVen din. Du finner også en oversikt over hvilke institusjoner som bruker portalen.

HR-logo Stillinger merket med denne logoen indikerer at institusjonen arbeidet aktivt med forskeres arbeidsvilkår og karriereutviklingsmuligheter ved å følge prinsippene i Charter og Code . En handlingsplan for dette skal ligge på institusjones nettsider.

 

Andre portaler:
NAV: www.nav.no
NAVs stillinger på engelsk

Finn.no: www.finn.no
Forskning.no: www.forskning.no
Stepstone: www.stepstone.no
Jobb Norge: www.jobbnorge.no
Jooble: http://jooble-no.com/
Career Norway: www.careernorway.com
Career Jet: www.careerjet.no
 

Finansiering fra Forskningsrådet
Forskningsrådet finansierer prosjekter på bakgrunn av utlysninger publisert på nettsiden, www.forskningsradet.no. Kontraktspartner er derfor alltid en norsk forskningsinstitusjon. Forskningsinstitusjonene lyser ut stillinger og interesserte må ta kontakt med forskningsinstitusjonene direkte.

Kontakt forskningsinstitusjonene
Kontakt gjerne forskningsinstitusjonene for informasjon om vitenskapelige stillinger og om doktorgrad.

Universiteter- og høgskoler
Forskningsinstitutter
Næringsliv

Du kan også gjøre bibliometriske søk basert på nøkkelord + Norge i relevante databaser for identifisere relevante forskningsmiljøer i Norge. Ta kontakt med institusjon og/eller forfatter for å høre om muligheter for å knytte seg forskningsprosjekter.

Ditt eget nettverk og norske alumniforeninger kan også være til hjelp for å finne relevante stillinger ved at du får kjennskap til kommende porsjekter og potensielle samarbeidspartnere, samt ideer til hvordan din ekspertise kan brukes.

Aviser
Nesten alle aviser formidler jobbannonser. Aftenposten gjelder for Sør-Østlandet og søndagsutgaven kommer med et eget annonsebilag med ledige stillinger fra den siste uken. Bergens Tidende gjelder for Bergensområdet, Adresseavisa for Trondheimsregionen og Nordlys for Tromsø.

 

Publisert:
21.01.2009
Sist oppdatert:
13.09.2016